Jahodová bublanina recept

4.8
(42)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 27. 05. 2024

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Cukr ušleháme s vajíčky a vanilkovým cukrem do pěny.
  • Potom do směsi přidáme postupně bílý jogurt, hladkou mouku, olej a prášek do pečiva.
  • Vše šleháme 1 minutu.
  • Do těsta přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a pořádně promícháme.
  • Těsto navrstvíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, aby se koláč přiléhal.
  • Na těsto poklademe na polovinu nakrájené jahody.
  • Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 až 35 minut při 180 stupňů.
  • Po upečení necháme na plechu vychladnout alespoň 10 minut.
  • Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrem a jahodová bublanina je hotová.
Doporučené články: