Jablečný koláč z jarmarku jemný jako pěna bez tvarohu ani smetany a přitom úžasně krémový recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
plech: přibližně 35 x 23 cm
Postup přípravy
-
Jablečná vrstva:
- 2 kg nadrobno nakrájených jablek
- 2 lžíce cukru
- skořice
těsto:
- 1 máslo
- 5 žloutků
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce cukru
- 2 a půl sklenice polohrubé mouky
- plech: přibližně 35 x 23 cm
pěna:
- 1/3 – 1/2 šálku cukru
- 5 bílek
- 1 citronová kůra
- Těsto: smíchejte mouku s cukrem, prášek do pečiva, přidejte žloutky, máslo a vypracujte těsto na koláč. Rozdělte těsto na dvě části, jednu vložte do mrazáku asi na 30 minut až hodinu.
- Plech vyložíme pečícím papírem. Rovnoměrně pokryjeme plech s těstem, které nebylo v mrazničce (část, která nebyla v mrazničce).
- Kousky ochucených jablek (ochutíme cukrem a skořicí) uložíme na těsto
- Pěna: bílky s cukrem ušleháme na tuhou pěnu, přidejte kůru, promíchejte.
- Zakryjte jablka pěnou. Cestou z mrazničky nastrouháme na vrch!