Hrnkový koláč Gavalier s Tvarohem, povidly a čokoládou hotový za 30 minut recept

Ingredience

  • 250g tvarohu
  • 1lžíce cukr moučka
  • 100g povidla
  • povidla + kondenzovaná čokoláda (stačí roztát pár kousku čokolády a přimíchat do povidel. Může být místo čokolády i granko.
  • 2 hrnky polohr. mouky
  • 1 hrnek krystal cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 bal.vanilkového cukru
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • citronová kůra
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Hlavní:

2 hrnky polohr. mouky

,1 hrnek krystal cukru

,1 hrnek mléka

,1/2 hrnku oleje

,2 vejce

,1 bal.vanilkového cukru

,1 bal. prášku do pečiva

,citronová kůra

Náplň:

250g tvarohu

,1lžíce cukr moučka

,100g povidla

,povidla + kondenzovaná čokoláda (stačí roztát pár kousku čokolády a přimíchat do povidel. Může být místo čokolády i granko.

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, a nakonec ostatní sypké přísady.
  2. Těsto nalijeme na máslem a moukou vymazaný plech.
  3. Tvaroh smícháme s cukrem, máslem a vrstvíme na těsto (jako ostrůvky). Stejně na těsto navrstvíme povidla a dámě péct.
  4. Při teplotě 180 stupňů pečeme asi 25 minut.
  5. Koláč posypeme moučkovým cukrem a nebo kokosem. Dobrou chuť.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"