Fenomenální čokoládový dort bez mouky, lahodný a dokonale měkoučký recept

Ingredience

  • 100g hořké čokolády
  • 1 PL koňaku
  • 1 PL (připravené) kávy
  • 3 vejce
  • 100ml šlehačky
  • 45g cukru
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni, přidejte do ní koňak a kávu a nechte vychladit.
  2. Jemně vyšlehané vejce dejte do vodní lázně a za stálého míchání do nich přidávejte cukr. Šlehejte zhruba 3 minuty, dokud směs nebude svěží a nadýchaná.
  3. V nádobě si vyšlehejte šlehačku, smíchejte ji s čokoládou, následně do směsi přidejte vyšlehané vejce a důkladně si vymíchejte těsto.
  4. Formu na pečení si vymažeme máslem a vylijte do ní hotové těsto.
  5. Pečte dort na 170 stupních po dobu 1 hodiny.
  6. Čokoládový dezert se perfektně hodí jak k teplému tak i k alkoholickému nápoji.
  7. Připravte si ho na posezení s vašimi přáteli a určitě vám poděkují!