Fantastické skořicové šneky s vanilkovou polevou recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Náplň:
- rozpuštěné máslo
- 2 lžičky skořice
- 5 lžic třtinového cukru
Na potření:
- 1 žloutek
Poleva:
- 1 bal. vanilkového pudingu
- 300 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- Pár kapek vanilkového aroma
- Mléko dáme na sporák a přidáme do něj máslo, zahříváme, dokud se máslo nerozpustí.
- Mouku prosejeme a nasypeme do misky, přidáme vejce, sůl a uprostřed uděláme ďolík, do kterého opatrně nalijeme mléko a rozmělněné droždí a přidáme i cukr.
- Necháme odpočívat 10 minut. Potom vypracujeme jednotné hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Po hodině přendáme na pomoučený vál a rozválíme na tenčí plát (asi 0,5 cm tlustý), potřeme máslem a posypeme směsí skořice a cukru. Potom plát nakrájíme na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy srolujeme.
- Připravíme si plech vymazaný máslem a naskládáme na něj jednotlivé šneky tak, aby se navzájem dotýkaly.
- Potom potřeme vrch rozšlehaným žloutkem.
- Necháme ještě 20-30 minut odpočívat.
- Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů 30 minut.
- Když jsou šneci upečení, přelijeme je pudinkem uvařeným z mléka, pudinkového prášku a cukru.
- Nakonec můžeme ještě posypat práškovým cukrem.