Fantastické kuřecí stehna zapečená, která se rozplývají, 100-let starý recept recept

Ingredience

  • 6 kusů stiehn (používáme celé stehna)
  • 1.5 – 2 sklenice podmáslí
  • 1 – 2 lžíce oleje
  • sušený nebo čerstvý česnek
  • mletý bílý pepř
  • sladká mletá paprika
  • pikantní mletá paprika
  • sůl
3x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Stehýnka opláchneme a vysušíme.
  2. Podmáslí smícháme s česnekem, solí, kořením a do této marinády naložíme na noc kuřecí stehýnka – marinádu i se stehýnky můžeme dát do uzavíratelného sáčku a dobře protřepat, aby se marináda dostala na všechna místa.
  3. Na druhý den vybereme stehýnka z chladničky a necháme přibližně půl hodinku při pokojové teplotě a pak je jen uložíme na plech vymazaný trochou oleje.
  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů cca 45-60 minut, během pečení je dobré párkrát přelít stehýnka výpekem.
  5. Pokud je to nutné, podlijte během pečení trochou vody.
  6. V případě, že se stehýnka začínají svrchu příliš připékat, můžeme zakrýt alobalem a nechat odkryté i na poslední minuty.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"