Fantastické koblihy s čokoládou a šlehačkou: lahodná pochoutka pro každou příležitost recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 150 minut
Jan, 13. 03. 2025

Tyto domácí koblihy s čokoládou a šlehačkou jsou tak dobré, že se po nich zapráší ještě dřív, než vychladnou! Jemné, nadýchané těsto plněné šlehačkou, politou čokoládou, a to vše s poctivou dávkou lásky. Připravte si je podle našeho osvědčeného receptu!

Pro 8 porcí

Ingredience

Kvásek:

Těsto na koblihy:

Na smažení:

Na ozdobu a plnění:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku V míse smíchejte droždí, cukr, žitnou mouku a teplé mléko. Nechte kvásek vzejít asi 15–20 minut.
  • Příprava těsta Mouku prosejte do mísy, přidejte kvásek. Zvlášť vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny (cca 7 minut) a přidejte je k mouce. Mléko a máslo zahřejte, dokud se máslo nerozpustí, a po částech přilévejte do těsta. Dobře vypracujte, nakonec zapracujte olej a případně i líh. Těsto nechte kynout přikryté na teplém místě 60–90 minut.
  • Tvarování koblih Vykynuté těsto rozválejte a vykrajujte kolečka (cca 7 cm). Pokud dáváte džem, dejte ho do středu a dobře utěsněte. Pokud plníte šlehačkou, nechte je prázdné. Nechte ještě 20 minut kynout.
  • Smažení Koblihy smažte v rozpáleném oleji (cca 180 °C) 2–3 minuty z každé strany. Odkládejte na papírový ubrousek.
  • Příprava polevy a náplně Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Smetanu vyšlehejte s cukrem a ztužovačem. Koblihy rozřízněte, naplňte šlehačkou a vrchní část namočte do čokolády.

Závěr

Tyto domácí koblihy jsou dokonalou pochoutkou na oslavy, víkendové snídaně i sladké pokušení kdykoli během dne. Nejlépe chutnají čerstvé, ale i druhý den jsou krásně nadýchané. Vyzkoušejte je a dopřejte si lahodný zážitek!

Celková doba přípravy: 2,5 hodiny

Počet porcí: 15 koblih