Famozní tvarohový koláč s čokoládovým těstem hotový za 20 minut, recept

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 1 vejce
  • 12 g prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 750 g tvarohu
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce dětské krupice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • Kůra z ½ citrónu
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Náplň

  • 750 g tvarohu
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce dětské krupice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • Kůra z ½ citrónu
  1. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse.
  2. Až ho máme zpracované, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do mrazáku.
  3. Mezitím si připravíme smícháním všech surovin náplň.
  4. Vytáhneme těsto z mrazáku. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  5. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu těsta si nastrouháme pomocí hrubého struhadla na plech.
  6. Potřeme náplní.
  7. A stejným způsobem, čili strouháním, zasypeme náplň a tím nám vznikne vrchní část dezertu.
  8. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů 20-30 minut.