Falešný tvarohový koláč z kyselé smetany, božský recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 18. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Na těsto:

    400 g hladké mouky

    ,200 g másla nebo margarínu

    ,150 g moučkového cukru

    ,špetku soli

    ,2-3 lžíce mléka

    ,1 vejce

    Na krém:

    600 ml zakysané smetany

    ,2 bal. vanilkového nebo smetanového pudinku

    ,150 g kr. cukru

    ,500 ml mléka

    ,Kůru a šťávu z menšího citronu

    ,Rozinky (já je předem namáčet do vroucí vody)

    1. Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hutné jednotné těsto. Těsto přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do chladničky.
    2. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout (sem-tam promícháme, aby se na pudinku nevytvořila kůže) a potom smícháme se zakysanou smetanou, kůrou a citrónovou šťávou.
    3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme do tvaru obdélníku (já jsem na plechu o rozměrech 20 x 30 cm). 1. těsto přendáme na dno plechu, který jsme si vystlalo pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou polovinou těsta.
    4. Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme 25-30 minut.
    5. Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.
    6. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Tvarohový závin bez těsta recept

moučníky
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Kynuté buchty s povidly od babičky recept

dezerty
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor