Falešný tvarohový koláč z kyselé smetany, božský recept

Ingredience

  • 600 ml zakysané smetany
  • 2 bal. vanilkového nebo smetanového pudinku
  • 150 g kr. cukru
  • 500 ml mléka
  • Kůru a šťávu z menšího citronu
  • Rozinky (já je předem namáčet do vroucí vody)
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla nebo margarínu
  • 150 g moučkového cukru
  • špetku soli
  • 2-3 lžíce mléka
  • 1 vejce
10x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na těsto:

400 g hladké mouky

,200 g másla nebo margarínu

,150 g moučkového cukru

,špetku soli

,2-3 lžíce mléka

,1 vejce

Na krém:

600 ml zakysané smetany

,2 bal. vanilkového nebo smetanového pudinku

,150 g kr. cukru

,500 ml mléka

,Kůru a šťávu z menšího citronu

,Rozinky (já je předem namáčet do vroucí vody)

  1. Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hutné jednotné těsto. Těsto přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout (sem-tam promícháme, aby se na pudinku nevytvořila kůže) a potom smícháme se zakysanou smetanou, kůrou a citrónovou šťávou.
  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme do tvaru obdélníku (já jsem na plechu o rozměrech 20 x 30 cm). 1. těsto přendáme na dno plechu, který jsme si vystlalo pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou polovinou těsta.
  4. Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme 25-30 minut.
  5. Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.
  6. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂