Fajnový domácí vláčný dort s čokoládou a kávou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 05. 03. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na ledovou mléčnou nádivku

    • 1 šálek mléka
    • 5 lžic hladké mouky
    • 1/2 šálku změklého másla
    • 1/2 šálku ztuženého tuku
    • 1 hrnek cukru
    • 1 čajovou lžičku vanilkového aroma
    1. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Do misky si dáme všechny suché přísady a dobře promícháme.
    2. Potom přidáváme olej, kávu a mléko.
    3. Vše spolu mícháme při střední rychlosti cca 1 minutu. Ke smíchané hmotě přidáme vejce a vanilkové aroma a mícháme ještě přibližně 2 minuty.
    4. Těsto pečeme přibližně 23-30 minut, ale vše záleží na Vaší troubě, moje peče dost rychle a intenzivně.
    5. Těsto si pro jistotu kontrolujte a pokud se Vám bude zdát, že je stále nedopečené, zkuste přidat teplotu.
    6. Když je těsto upečené, necháme ho 10 minut vychladit a prořízneme, aby nám zůstaly dvě kulaté části.
    7. Mezitím si připravíme ledovou mléčnou nádivku. V hrnci vařte mléko a mouku dokud nezhoustne.
    8. Dokud se nám hustá směs chladí, v misce si smícháme změklé máslo, ztužený tuk, cukr a vanilkové aroma.
    9. Přidejte do vychlazené mléčné směsi a míchejte ještě 10 minut.
    10. Pak nádivku natřete mezi těsto a po celém dortu.