Extra rychlé čoko kostky fantasticky šťavnaté a chutné recept

Ingredience

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 100 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce rumu
  • 500 ml šlehačky
  • 300 g čokolády na vaření
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Na přelití:

100 ml mléka

4 lžíce cukru

3 lžíce rumu

poleva:

500 ml šlehačky

300 g čokolády na vaření

  1. Na těsto si ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme sypké přísady – mouku, prášek do pečiva a kakao.
  2. Potom přidáme tekuté přísady – olej, mléko a dobře promícháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a postupně ho vmícháme do žloutkové hmoty.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 20-30 minut při teplotě 175 stupňů.
  4. Dokud se koláček peče, připravíme si mléčnou zálivku.
  5. Teplé mléko postupně na mírném plameni zahříváme s cukrem a když se rozpustí, na závěr přidáme rum a odstavíme.
  6. Na polevu si dáme na plamen smetanu na šlehání, nalámeme do ní čokoládu a necháme rozpustit.
  7. Hned po upečení na ještě horký koláč vylijeme zálivku.
  8. Na závěr polijeme polevou a necháme dobře vychladnout vychladnout.