Domácí líná salám naprosto zdravý, fantastický recept

Ingredience

  • 500 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 100 g uzené slaniny
  • 1 kapie
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžíce mletého pepře
  • petrželka
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 2 lžičky mleté ​​papriky
  • trochu mletého fenyklu
  • mletý kmín
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Maso umeleme na masovém mlýnku, nebo nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Totéž uděláme i se slaninou. Přidáme k mleté ​​směsi sůl a koření. Červenou papriku (kapii také umixujeme) přidáme i nasekanou petrželku. Vše důkladně promícháme.
  2. Směs navrstvíme do kapes na tlačenku a oba konce pevně uvážeme jako salónku.
  3. Vložíme do vroucí vody, stihneme oheň, přikryjeme a vaříme asi 1 hodinu při nízké teplotě. Uvařenou salámu vyjmeme z vody a necháme zabalenou ve fólii dokud nevychladne. Já nechávám zavěšenou vychladnout. Potom skladujeme v chladničce jako běžnou salám.