Domácí kokosový Raffaello dort s čokoládou, jednoduchá příprava recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 15. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  •  

    Kokosové těsto

    • 5 bílků
    • 15 dkg krystalového cukru
    • 15 dkg kokosu
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 balení prášku do pečiva

    Ořechové těsto

    • 15 dkg mletých ořechů
    • 1 balení prášku do pečiva
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 3 lžíce kakaa
    • 5 bílků
    • 15 dkg krystalového cukru

    Krém

    • Vanilkový cukr
    • 1 l mléka
    • 20 dkg cukru
    • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
    • 10 žloutků
    • 25 dkg másla
    • 15 dkg mascarpone
    • Čokoládové pilinky na posypání
    1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Smícháme zbylé suroviny na kokosové těsto. Smícháme vše dohromady a rozetřeme na plech vystlaný pečicím papírem.
    2. Pečeme na 180 stupňů 15 minut. Vytáhneme a necháme vychladit. Nyní připravíme ořechové těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
    3. Smícháme i zbylé suroviny na ořechové těsto. Smícháme vše dohromady a rozetřeme na plech vystlaný pečicím papírem.
    4. Pečeme na 180 stupňů 15 minut. Vytáhneme a necháme vychladit. Nyní připravíme krém. Mléko začneme zahřívat s cukrem.
    5. Prohřejeme a uvaříme z pudinkových prášků a mléka hustý pudink podle návodu na obale.
    6. Stále mícháme a přimícháme žloutky. Vymícháme do hustého krému. Odstavíme z plamene a do teplého krému přimícháme máslo a mascarpone.
    7. Kokosový plát potřeme polovinou krému. Přiklopíme ořechovým plátem Potřeme zbytkem krému. Zasypeme pilinkami.
     

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor