Domácí kokosový Raffaello dort s čokoládou, jednoduchá příprava recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 12 porcí
  • 90 minut
Tomáš, 15. 01. 2019

Pro 12 porcí

Ingredience

Kokosové těsto:

Ořechové těsto:

Krém:

Postup přípravy

  • Kokosové těsto: Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Smíchejte cukr, kokos, mouku a prášek do pečiva. Spojte všechny suroviny a rozetřete těsto na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Nechte vychladnout.
  • Ořechové těsto: Postup je stejný jako u kokosového těsta. Vyšlehejte sníh, smíchejte zbylé suroviny a rozetřete těsto na plech. Opět pečte při 180 °C přibližně 15 minut a nechte vychladnout.
  • Zahřívejte mléko s cukrem, přidejte pudinkový prášek a uvařte hustý pudink podle návodu.
  • Do horkého pudinku za stálého míchání přidejte žloutky. Vařte do zhoustnutí, poté odstavte. Do teplého krému vmíchejte máslo a mascarpone.
  • Kokosový plát potřete polovinou připraveného krému. Položte na něj ořechový plát a potřete zbytkem krému. Povrch ozdobte čokoládovými pilinkami.

Doba přípravy

  • Příprava těsta: 40 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Sestavení a zdobení: 20 minut
  • Celkem: cca 1,5 hodiny

Počet porcí

Dezert připravíte na plech o rozměrech 30 x 40 cm a získáte 12–15 porcí.

Dobrou chuť! 🎂