Dokonalé žloutkové řezy s nadýchaným krémem a lahodnou polevou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Na krém:

    • 6 žloutek
    • 2 lžíce cukru
    • 2 lžíce mléka
    • 140 g moučkového cukru
    • 50 g bílé čokolády
    • 150 g másla

    Na polevu:

    • 200 g bílé čokolády
    • 5 lžic oleje
    1. Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh, nakonec opatrně vmícháme ořechy a mouku.
    2. Navrstvíme na plech vyložený papírem (21 x 36 cm) a vložíme do vyhřáté trouby.
    3. Pečeme při teplotě 180 stupňů 30 minut.
    4. Nad párou si ušleháme žloutky s cukrem.
    5. Postupně, za stálého šlehání přidáme mléko pokojové teploty.
    6. Sejmeme z plamene a do horké pěny vmícháme nalámanou čokoládu a nakrájené máslo.
    7. Vše spolu ušleháme na hladký krém a ten jen navrstvíme na upečené těsto.
    8. Necháme vychladit a pak jednoduše přelijeme polevou z rozpuštěné bílé čokolády a oleje.
    9. Můžeme ozdobit nasekanými ořechy.

Doporučené články: