Dokonale chutnající nepečené iglú ze sušenek s kokosem recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Kokosová vrstva:
- 1.5 dl mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička másla
- 80 g kokosu
- 1 lžíce hladké mouky
- Nejdříve si uděláme kokosovou vrstvu.V mléce si rozmíchané hladkou mouku a cukr.
- přidáme i lžičku másla a na nízkém plameni provaříme.
- Pak vmícháme kokos a necháme vychladnou.
- Sušenková vrstva se připraví tak že v misce si smícháme mleté sušenky s práškovým cukrem, kakaem, přidáme rozpuštěné máslo, mléko a rum.
- Hmoty budeme natlačit do lisu na citrón.
- Nejprve namačkáme kokosovou vrstvu.
- Vnitřek lisu si můžete jemně vytřít olejem a vtlačíme kokosovou hmotu.
- Potom přidáme Sušenkové.
- Pořádně utlačíme a vyklopíme na tác ..
- Když už máme naše iglú hotové můžete je posypat ještě svrchu kokosem a dejte je do chladničky na 2 hodiny zatuhnout
Podobné recepty
Další receptySmetanový koláč s tvarohem připravený bez mouky a cukru! Chutná každému kdo ho ochutná
dezerty
200 minut
Doporučené články: