Dokonale chutnající nepečené iglú ze sušenek s kokosem recept

Ingredience

  • 250 g mletých sušenek
  • 40 – 50 g moučkového cukru
  • 2 – 3 lžíce kakaa
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 – 2 lžičky rumu
  • 50 ml mléka
  • 1.5 dl mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička másla
  • 80 g kokosu
  • 1 lžíce hladké mouky
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Kokosová vrstva:

  • 1.5 dl mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička másla
  • 80 g kokosu
  • 1 lžíce hladké mouky
  1. Nejdříve si uděláme kokosovou vrstvu.V mléce si rozmíchané hladkou mouku a cukr. 
  2. přidáme i lžičku másla a na nízkém plameni provaříme.
  3. Pak vmícháme kokos a necháme vychladnou.
  4. Sušenková vrstva se připraví tak že v misce si smícháme mleté ​​sušenky s práškovým cukrem, kakaem, přidáme rozpuštěné máslo, mléko a rum. 
  5. Hmoty budeme natlačit do lisu na citrón.
  6. Nejprve namačkáme kokosovou vrstvu.
  7. Vnitřek lisu si můžete jemně vytřít olejem a vtlačíme kokosovou hmotu.
  8. Potom přidáme Sušenkové.
  9. Pořádně utlačíme a vyklopíme na tác .. 
  10. Když už máme naše iglú hotové můžete je posypat ještě svrchu kokosem a dejte je do chladničky na 2 hodiny zatuhnout