Čokoládový koláč v hrnku připravený za 7 minut recept

Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mletých ořechů 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 4 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • čokoláda na polevu
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Ve velké misce si smícháme všechny suroviny. Mixér vám může velmi ulehčit práci. Je jedno, v jakém pořadí suroviny dáte do misky. Hotové těsto následně vylijeme na plech, který jsme si předtím vymastili máslem či olejem a vysypali moukou.
  2. Celý koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 40 minut. Zda je koláč hotový, zjistíte klasicky dřevěným párátkem.
  3. Na závěr koláč polijte rozpuštěnou čokoládou, případně si připravte jednu z čokoládových polev, které vám při krájení nepopraskají. Dobrou chuť.