Čokoládová bábovka s polevou recept

Ingredience

  • 1 balení instatního čokoládového pudingu
  • 1 1/2 šálku teplé vody
  • 1 balení čokoládové směsi na dort
  • 1/2 šálku řepkového oleje
  • 4 vejce
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
  • 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
  • 1/2 šálku mléčných čokoládových lupínků
  • 3 Šálky šlehačky
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Troubu s předehřejeme na 180 stupňů a formu na bábovku vystříkáme nepřilnavým sprejem.
  2. Pro přípravu dortu:(1 balení instatního čokoládového pudingu, 1 1/2 šálku teplé vody, 1 balení čokoládové směsi na dort, 1/2 šálku řepkového oleje, 4 vejce, 1 šálek zakysané smetany, 1 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků) Ve velké míse promícháme čokoládovou směs společně s pudingem, vodou olejem, vejci a zakysanou smetanou. Vše důkladně mícháme dohromady, můžeme použít i mixér. Poté do mísy vysypeme 1 1/2 polosladkých čokoládových lupínků.
  3. Směs nalijeme do formy na bábovku a pečeme zhruba 55-60 minut. Poté necháme 5-10 minut vychladnout.
  4. Na přípravu glazury: (1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků, 1/2 šálku mléčných čokoládových lupínků, 3 Šálky šlehačky) Čokoládové lupínky společně se šlehačkou rozpustíme, aby nám vznikla glazura jako na obrázku. Pokud chcete můžete přidat 1/2 šálku práškového cukru.
  5. Hotovou bábovku polijeme naší glazurou a na vrch můžeme přidat na dozdobení maliny.
  6. Máme hotovo! Dobrou chuť!