Přejeme vám dobrou chuť! Tento recept na piškotové cukroví s čokoládou je skvělý nejen pro sváteční období, ale i pro jakoukoliv jinou příležitost, kdy máte chuť na něco sladkého.
Černý princ bez pečení: Pokud vám při pečení zůstane pár bílků, toto určitě zkuste – je to největší dobrota na svátky! recept
- Sředně těžká přípava
- 20 porcí
- 45 minut
Tento recept na piškotové cukroví si zamilujete díky jeho jemné a sladké chuti. Je ideální jako sladký dárek nebo pro oslavy a sváteční příležitosti.
Pro 20 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava sněhu: Bílky s krystalovým cukrem a citronovou šťávou šlehejte nad párou do pevného sněhu, dokud se sníh dobře nezpevní. Jakmile je sníh pevný, odstavte mísu z páry a zlehka vmíchejte moučkový cukr.
- Příprava piškotového základu: Na plech rozložte kulaté piškoty, nebo pokud dáváte přednost, upečte piškotové těsto a vykrojte z něj kolečka. Cukrářským sáčkem nebo lžící formujte na piškoty kopečky nebo špice z připraveného sněhu.
- Sušení: Plech s piškoty a sněhem vložte do trouby předehřáté na 120 °C a sušte cca 3 minuty. Není nutné, aby se sníh úplně usušil, stačí, aby se mírně zpevnil. Po sušení nechte piškoty vychladnout.
- Příprava čokoládové polevy: Čokoládu rozpusťte s trochou másla nebo oleje na mírném ohni nebo ve vodní lázni. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nebude hladká.
- Dokončení cukroví: Po vychladnutí piškotů a sněhu je polijte připravenou čokoládovou polevou. Pokud chcete, můžete do bílků před formováním zlehka přimíchat strouhané ořechy nebo strouhanou čokoládu.
Podobné recepty
Další receptySmetanový koláč s tvarohem připravený bez mouky a cukru! Chutná každému kdo ho ochutná
dezerty
200 minut
Doporučené články: