Bulharský slaný koláč Banica tradiční recept

Ingredience

  • 300 g balkánského sýra
  • 150 g másla
  • 500 g listového těsta
  • 6 vajíček
  • 200 g zakysané smetany
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválejte (budete-li mít již rozválené, máte to bez práce) a nakrájejte na několik částí.
  2. V misce smíchejte 2 vajíčka se sýrem.
  3. Zapékací mísu potřete rozpuštěným máslem a poskládejte na něho jednu část listového těsta.
  4. Vrstvu těsta potřete máslem, navrstvěte část sýru a navrch opět vrstvu listového těsta, které rovněž potřete máslem. Poslední vrstva by měla být sýrová.
  5. Takto připravené těsto zalijte zakysanou smetanou smíchanou se čtyřmi vajíčky.
  6. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 30-35 minut.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"