Brambory se sýrem, zapečené ve slupce Recept

Ingredience

  • 1 kg Brambor
  • 50 g Sýr Eidam
  • 30 g Máslo
  • 1 lžíce Majonéza
  • 1 ks Kopr
  • 1 lžička Sůl
  • 4 ks stroužek česneku
6x
0 Kcal
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Brambory si důkladně omyjte a udělejte do nich několik vpichů pomocí vidličky.
  2. Umístěte brambory do trouby a pečte při teplotě 180 stupňů po dobu 45 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti brambor.
  3. Sýr si nastrouhejte na struhadle.

  4. Sýr smíchejte se změklým máslem, majonézou, koprem a prolisovaným česnekem.
    Ze sýrové směsi si vytvořte kuličky.
  5. Brambory nechte vychladit a na každém proveďte překřížený řez, jak vidíte na obrázku.
  6. Do středu každého bramboru umístěte sýrové kuličky. Vložte je na pár minut do horké trouby a můžete podávat.


Poznámka

Perfektní příloha k jakémukoliv masu!