Bramborové lupínky s parmezánem a tymiánem recept

Ingredience

  • 8 až 10 brambor
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžičku mletého česneku
  • 1 lžičku tymiánu
  • Sůl a pepř
  • Formu na muffiny
5x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 190° C a máslem si vymažte formu.
  2. Oškrábané brambory si nakrájejte na jemné plátky a přesuňte do mísy
  3. Následně k nim přilejte máslo, parmezán a dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Vše pořádně promíchejte
  4. Z plátku si vytvořte malé komínky, které pak vložte do formy na muffiny. Nakonec je ještě jednou opepřete.
  5. Brambory pečte na 190° C po dobu 55 až 60 minut.
  6. Formu vyndejte, až budou okraje brambor zlatavé a střed křehký
  7. Poté nechte ještě 5 minut odpočívat, přendejte na talíř a na závěr posypte parmezánem a tymiánem.
  8. Můžete podávat!
  9. VIDEONÁVOD: