Bramborové lupínky s parmezánem a tymiánem recept
- Snadné na přípravu
- 5 porcí
- 0 minut
Pro 5 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 190° C a máslem si vymažte formu.
- Oškrábané brambory si nakrájejte na jemné plátky a přesuňte do mísy.
- Následně k nim přilejte máslo, parmezán a dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Vše pořádně promíchejte.
- Z plátku si vytvořte malé komínky, které pak vložte do formy na muffiny. Nakonec je ještě jednou opepřete.
- Brambory pečte na 190° C po dobu 55 až 60 minut.
- Formu vyndejte, až budou okraje brambor zlatavé a střed křehký.
- Poté nechte ještě 5 minut odpočívat, přendejte na talíř a na závěr posypte parmezánem a tymiánem.
-
VIDEONÁVOD:
Podobné recepty
Další receptyŠpanělská omeleta! Takhle báječně připravená vejce jste ještě nejedli!
Bez masa
15 minut