Bramborová mísa se šťavnatým masíčkem, s brambory, mrkví a celé to zalité šlehačkou recept

Ingredience

  • 500 g vepřového nakrájeného na plátky
  • 600 g zemaikov nakrájených na kolečka
  • 4 mrkve nakrájené na kolečka
  • Kousek pórku nakrájeného na kolečka
  • 2 cibule nakrájené na koleiska
  • kousek másla
  • 3/4 kelímku smetany ke šlehání
  • Sýr na posypání
  • Pepř
  • sůl
  • grilovací koření
  • Petržel nakrájený nadrobno
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Masíčko si ochutíme solí, pepřem a grilvoacím kořením – mělo by se nechat marinovat přes noc a to v uvedených koření, kapka oleje a do marinády by mělo přidat i trochu whisky.
  2. Mísu vymažeme máslem a jen vrstvíme.
  3. Maso, mrkev, pórek s petrželkou, brambory, opět maso, cibule brambory, nakrájené plátky másla a cibuli.
  4. Celé přelijeme šlehačkou a přikryjeme
  5. alobalem.
  6. Ve vyhřáté troubě pečeme 1 hodinu při 150 stupních.
  7. Potom dáme fólii dolů, a pečeme ještě 20 minut posypané sýrem při teplotě 120 stupňů.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"