Božský koláč s jahodami připravený za 20 minut recept

Ingredience

  • 100 g másla (pokojová teplota)
  • 120 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • sůl
  • 4 vaječné žloutky
  • 150 g máku
  • 70 gramů vlašských ořechů nebo lískových oříšků (mletých)
  • 4 bílky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 200 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 1 sáček želatiny
  • ovoce (jahody)
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Krém

  • 200 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 1 sáček želatiny
  • ovoce (jahody)
  1. Smíchejte máslo s cukrem.
  2. Přidáme žloutky po jednom a stále mícháme.
  3. Z bílků si vyšleháme sníh.
  4. Poté přidáme ostatní ingredience a nakonec přidáme pomalu vyšlehaný sníh.
  5. Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy 20 x 30.
  6. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 15 minut.
  7. Krém: Vyšleháme smetanu.
  8. Přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a tvaroh.
  9. Vše promícháme a krém naneseme na upečené těsto.
  10. Na krém poklademe jahody nebo jiné ovoce.
  11. Připravíme si želatinu podle návodu a nakonec koláč zalijeme.
  12. Necháme vychladit a máme hotovo.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"