Božský koláč s jahodami připravený za 20 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 24. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém

    • 200 g tvarohu
    • 100 g cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1 sáček želatiny
    • ovoce (jahody)
    1. Smíchejte máslo s cukrem.
    2. Přidáme žloutky po jednom a stále mícháme.
    3. Z bílků si vyšleháme sníh.
    4. Poté přidáme ostatní ingredience a nakonec přidáme pomalu vyšlehaný sníh.
    5. Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy 20 x 30.
    6. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 15 minut.
    7. Krém: Vyšleháme smetanu.
    8. Přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a tvaroh.
    9. Vše promícháme a krém naneseme na upečené těsto.
    10. Na krém poklademe jahody nebo jiné ovoce.
    11. Připravíme si želatinu podle návodu a nakonec koláč zalijeme.
    12. Necháme vychladit a máme hotovo.