Borůvkový koláč s jemnou tvarohovou náplní za pár minut hotový recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Náplň:
- 500g měkkého tvarohu
- 150g moučkového cukru
- 2 vejce
- 40 g másla
- borůvky
Drobenka:
- 150 g polohrubé mouky
- 150g moučkového cukru
- 2-3 lžíce hery
- Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájenou heru, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit
- Mezitím si připravíme náplň:
- Změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a vejci, za stálého míchání přidáme tvaroh a dobře promícháme.
- Borůvky očistíme, omyjeme a necháme odtéct
- Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, který opatrně přeneseme na plech.
- Potřeme ho tvarohovou náplní a dáme do trouby na 190 ° C zapečeme až lehce zrůžoví.
- Přísady na drobenku dobře promíchejte.
- Předpečený koláč vyjmeme z trouby, posypeme rovnoměrně borůvkami, které snadno posypeme vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do růžova.