Borůvkový koláč s jemnou tvarohovou náplní za pár minut hotový recept

Ingredience

  • 200 g hery
  • 400g hladké mouky
  • 120g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500g měkkého tvarohu
  • 150g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 40 g másla
  • borůvky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150g moučkového cukru
  • 2-3 lžíce hery
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

Náplň:

  • 500g měkkého tvarohu
  • 150g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 40 g másla
  • borůvky

Drobenka:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 150g moučkového cukru
  • 2-3 lžíce hery
  1. Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájenou heru, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit
  2. Mezitím si připravíme náplň:
  3. Změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a vejci, za stálého míchání přidáme tvaroh a dobře promícháme.
  4. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme odtéct
  5. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, který opatrně přeneseme na plech.
  6. Potřeme ho tvarohovou náplní a dáme do trouby na 190 ° C zapečeme až lehce zrůžoví.
  7. Přísady na drobenku dobře promíchejte.
  8. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, posypeme rovnoměrně borůvkami, které snadno posypeme vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do růžova.