Bombastické salko buchty bez kynutí: Nadýchané dobroty hotové raz dva! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 50 minut
Jan, 08. 01. 2025

Vyzkoušejte recept na lahodné salko buchty, které se obejdou bez dlouhého kynutí. Díky jednoduché přípravě těsta, které kyne přímo v troubě, si tento dezert zamilujete. Ideální volba na rodinnou oslavu nebo k odpolední kávě!

Pro 6 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na plnění:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Příprava kvásku: Do hrnku dejte teplé mléko, 1 lžíci moučkového cukru, 1 lžíci mouky a sušené droždí. Promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek (asi 10 minut).
  • Příprava těsta: Mouku prosejte do mísy a přidejte zbylý cukr a špetku soli. V jiné misce smíchejte vejce, rozpuštěné máslo, olej a mléko. Do mouky přidejte kvásek a tekuté ingredience. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí. Přikryjte utěrkou a nechte těsto kynout asi 30 minut.
  • Tvarování buchet: Těsto rozdělte na menší části a z každé vytvořte kuličku. Pomocí cukrářské stříkačky nebo sáčku naplňte každou kuličku kondenzovaným mlékem.
  • Pečení: Buchty naskládejte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Povrch potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut, dokud nejsou buchty zlatavé.
  • Dokončení: Upečené buchty nechte vychladnout. Před podáváním je lehce poprašte moučkovým cukrem.

Tyto salko buchty jsou nejen rychlé na přípravu, ale také neuvěřitelně chutné. Uvnitř se ukrývá sladké překvapení, které si každý zamiluje. Dobrou chuť!