Bleskové maďarské halušky bez brambor a vajec, které chutnají fantasticky recept

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 600 ml vody
  • asi 2-3 kostky sýrového krému
  • slaninu
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto.
  2. Těsto by mělo být vláčné a jemné. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se Vám halušky nerozvařily ve vodě.
  3. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
  4. Vaříme krátce, asi jen 5 minut.
  5. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (noky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
  6. Přidáme pár kapek tuku, který se nám vypekl ze slaniny a promícháme, dochutíme solí podle chuti.
  7. Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou.