Bleskové maďarské halušky bez brambor a vajec, které chutnají fantasticky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto.
    2. Těsto by mělo být vláčné a jemné. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se Vám halušky nerozvařily ve vodě.
    3. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
    4. Vaříme krátce, asi jen 5 minut.
    5. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (noky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
    6. Přidáme pár kapek tuku, který se nám vypekl ze slaniny a promícháme, dochutíme solí podle chuti.
    7. Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou.