Tyto vánoční bačkůrky jsou skvělou volbou pro vaše sváteční pečení. Sdílejte tento recept se svými přáteli a užijte si nádherné vánoční chvíle s tímto delikátním cukrovím!
Bačkůrky: Namísto obyčejných lineckých koleček jsem zkusila toto vylepšení a o svátcích měli obrovský úspěch. recept
- Sředně těžká přípava
- 5 porcí
- 120 minut
Fantastický recept na vánoční bačkůrky, který vám doporučila kamarádka, je skvělou volbou na sváteční stůl. Tyto bačkůrky jsou nedílnou součástí našich Vánoc a bez nich si svátky neumíme představit! Příprava je snadná, a výsledek stojí za to.
Pro 5 porcí
Ingredience
Na spodní těsto:
Na vrch (do formiček vosí hnízda):
Na krém:
Postup přípravy
- Příprava spodního těsta: Do mísy dejte mouku, mandle, cukr a nakrájené máslo. Uhněteme na sypkou hmotu. Přidejte rum a žloutek. Zpracujte na hladké těsto a dejte vychladit alespoň na 2 hodiny. Z vyváleného těsta vykrajujte oválky a pečte nasucho na 180 °C, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Příprava vrchní části: Smíchejte všechny suroviny na vrch (mleté piškoty, moučkový cukr, máslo, mleté ořechy, rum, mléko a kakao) a zpracujte na těsto. Plňte těsto do poloviny otevíracích formiček na vosí hnízda. Po naplnění formičky vyklopte a nechte oschnout.
- Příprava krému: Změklé máslo vyšlehejte s práškovým cukrem do pěny. Přidejte vaječný likér smíchaný se sušeným mlékem a důkladně rozmixujte, dokud nebude krém hladký a jemný.
- Lepení a zdobení: Do připravených vosích hnízd nastříkejte krém. Přilepte k oválkům z těsta a podle potřeby dozdobte.
Zdroj:
Podobné recepty
Další receptyVánoční cukroví: linecké jogurtové kytičky s kokosovou náplní vás ohromí
cukroví
60 minut