Bačkůrky: Namísto obyčejných lineckých koleček jsem zkusila toto vylepšení a o svátcích měli obrovský úspěch. recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 5 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 18. 09. 2024

Fantastický recept na vánoční bačkůrky, který vám doporučila kamarádka, je skvělou volbou na sváteční stůl. Tyto bačkůrky jsou nedílnou součástí našich Vánoc a bez nich si svátky neumíme představit! Příprava je snadná, a výsledek stojí za to.

Pro 5 porcí

Ingredience

Na spodní těsto:

Na vrch (do formiček vosí hnízda):

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava spodního těsta: Do mísy dejte mouku, mandle, cukr a nakrájené máslo. Uhněteme na sypkou hmotu. Přidejte rum a žloutek. Zpracujte na hladké těsto a dejte vychladit alespoň na 2 hodiny. Z vyváleného těsta vykrajujte oválky a pečte nasucho na 180 °C, dokud nezískají zlatavou barvu.
  • Příprava vrchní části: Smíchejte všechny suroviny na vrch (mleté piškoty, moučkový cukr, máslo, mleté ořechy, rum, mléko a kakao) a zpracujte na těsto. Plňte těsto do poloviny otevíracích formiček na vosí hnízda. Po naplnění formičky vyklopte a nechte oschnout.
  • Příprava krému: Změklé máslo vyšlehejte s práškovým cukrem do pěny. Přidejte vaječný likér smíchaný se sušeným mlékem a důkladně rozmixujte, dokud nebude krém hladký a jemný.
  • Lepení a zdobení: Do připravených vosích hnízd nastříkejte krém. Přilepte k oválkům z těsta a podle potřeby dozdobte.

Tyto vánoční bačkůrky jsou skvělou volbou pro vaše sváteční pečení. Sdílejte tento recept se svými přáteli a užijte si nádherné vánoční chvíle s tímto delikátním cukrovím!

Zdroj: