Bábovka z banánů s krémovo-sýrovou náplní Recept recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 1 minuta
Jan, 18. 07. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Troubu si předehřejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymažeme máslem, popřípadě můžete použít i olej ve spreji. Pokud nemáte bábovkovou formu, můžete použít i nějakou jinou, ve tvaru, který vám nejvíce vyhovuje. Ve velké misce si nejprve rozmačkáme banány.
    2. V jiné misce smícháme dohromady třtinový a bílý cukr, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomalu přimícháváme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Do těsta nakonec přimícháme rozmačkané banány. Těsto si odložíme stranou, dokud budeme dělat krémovou nádivku. Dohromady utřeme krémový sýr, mouku, kůru z pomeranče. Když jsou všechny ingredience dobře propojené, přidáme vajíčko a pokračujeme v míchání.
    3. Polovinu těsta nyní nalijeme do formy a do středu přidáváme krémovou náplň.
    4. Dejte si pozor na to, aby se krémová náplň nedotýkala okrajů formy, má být spíše ve středu.
    5. Pak už jen přilijeme zbytek těsta a necháme to chviličku usadit.
    6. V troubě bábovku pečeme přibližně 35-40 minut. Po upečení, ji necháme alespoň 15 minut chladnout a můžeme podávat.
    7. Nezapomeňte před podáváním ještě bábovku posypat moučkovým cukrem.