Bábovka z banánů s krémovo-sýrovou náplní Recept

Ingredience

  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku krystalového cukru
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1/4 hrnku bílého jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek rozmačkaných zralých banánů
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • špetka soli
  • 1 hrnek krémového sýru pokojové teploty
  • 2 lžíce hladké mouky
  • trošku nastrouhané kůry z pomeranče
  • 1 vajíčko
6x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymažeme máslem, popřípadě můžete použít i olej ve spreji. Pokud nemáte bábovkovou formu, můžete použít i nějakou jinou, ve tvaru, který vám nejvíce vyhovuje. Ve velké misce si nejprve rozmačkáme banány.
  2. V jiné misce smícháme dohromady třtinový a bílý cukr, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomalu přimícháváme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Do těsta nakonec přimícháme rozmačkané banány. Těsto si odložíme stranou, dokud budeme dělat krémovou nádivku. Dohromady utřeme krémový sýr, mouku, kůru z pomeranče. Když jsou všechny ingredience dobře propojené, přidáme vajíčko a pokračujeme v míchání.
  3. Polovinu těsta nyní nalijeme do formy a do středu přidáváme krémovou náplň.
  4. Dejte si pozor na to, aby se krémová náplň nedotýkala okrajů formy, má být spíše ve středu.
  5. Pak už jen přilijeme zbytek těsta a necháme to chviličku usadit.
  6. V troubě bábovku pečeme přibližně 35-40 minut. Po upečení, ji necháme alespoň 15 minut chladnout a můžeme podávat.
  7. Nezapomeňte před podáváním ještě bábovku posypat moučkovým cukrem.