Albánský krémeš neskutečně chutný recept

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 vejce 250 g másla
  • 100 g kr. cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 500 ml mléka
  • 200 g kr. cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 500 g zakysané smetany
  • 1 lžíci kakaa
  • 350-400 ml smetany ke šlehán
  • í Cukr dle chuti
  • máslové sušenky
6x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

Na krém:

  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 500 ml mléka
  • 200 g kr. cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru
  • 500 g zakysané smetany
  • 1 lžíci kakaa

(Já obvykle ještě přidávám i 150 g našlehaného másla)

Na vrch:

  • 350-400 ml smetany ke šlehání
  • Cukr dle chuti
  1. Z pudinků, mléka a cukru (kr. I vanilkového) uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj vmícháme smetanu.
  2. Vymícháme dohladka. Krém rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmícháme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
  3. Na těsto vymícháme všechny přísady do jednotné hmoty. Navrstvíme na plech vyložený papírem (31 × 23 cm) a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
  4. Na vychladlé těsto navrstvíme vanilkový krém, přikryjeme máslovými sušenkami, pokračujeme tmavým krémem a nakonec pokryjeme šlehačkou.
  5. Dáme vychladit a podáváme.