Zdravý tvarohový dort recept

Ingredience

  • 250 g – jemný tvaroh odtučněný
  • 275 g – hrudkovitý tvaroh odtučněný
  • 4 lžíce – bílý jogurt
  • 3 ks – vejce
  • 1 bal. – Vanilkový pudink
  • 2 lžíce – kakao
  • ovoce podle chuti
  • aroma nebo sladidlo
6x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme tyčovým mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový pudink.
  2. Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. (Můžeme přidat aroma, případně sladidlo)
  3. Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa.
  4. Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložíme ji papírem.
  5. Začneme vrstvit těsta. Těsta vrstvíme střídavě do středu formy. Začínáme bílým a pokračujeme dokud nemineme obě těsta. Na vrch poklademe ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  6. Nejprve pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
  7. Upečený koláček vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce. Dobrou chuť!