Zdravý tvarohový dort recept

4.6
(57)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 12. 06. 2024

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Připravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh utřeme tyčovým mixérem, přidáme 4 lžíce bílého jogurtu a vanilkový pudink.
  • Když máme hmotu dobře vyšlehanou, postupně přidáváme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. (Můžeme přidat aroma, případně sladidlo)
  • Výslednou hmotu rozdělíme na 2 části (jednu větší, druhou menší) a do menší přidáme 2 lžíce kakaa.
  • Připravíme si kulatou formu na pečení s průměrem 18 cm a vyložíme ji papírem.
  • Začneme vrstvit těsta. Těsta vrstvíme střídavě do středu formy. Začínáme bílým a pokračujeme dokud nemineme obě těsta. Na vrch poklademe ovoce podle chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  • Nejprve pečeme při teplotě 175 stupňů cca 20 minut. Po uplynutí doby teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
  • Upečený koláček vyjmeme a necháme zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce.