Masový závin z listového těsta a mletého masa s vyváženou chutí recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 07. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
    2. Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.
    3. Na cibulce osmahneme mleté ​​maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.
    4. Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.
    5. Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.
    6. Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky.
    7. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.
    8. Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).