Zapečené křehké mleté maso s bramborami a zeleninou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 01. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejprve si oloupejte a uvařte brambory ve slané vodě.
    2. Vodu následně slijte a přidejte 50 g másla.
    3. Brambory poté rozmačkejte.
    4. Zahřejte si v menším hrnci mléko a to poté přidejte do bramborové kaše.
    5. Vše poté důkladně smíchejte. Měla by Vám vzniknout homogenní směs.
    6. Oloupejte si a nakrájejte cibuli na malé kousky.
    7. Cibuli si poté osmažte dozlatova.
    8. Přidejte mleté ​​maso a smažte ho, dokud není hotové, za neustálého míchání.
    9. Nezapomeňte přidat sůl a pepř.
    10. Hotovou masovou směs přeneste do větší misky a nechte vychladit.
    11. Jakmile se maso ochladí, přidejte vejce a promíchejte.
    12. Pečící formu si vymažte máslem. Jako dolní vrstvu zvolte masovou směs a na vrch aplikujte bramborovou kaši.
    13. Pečte cca 15 minut.
    14. Poté vyjměte z trouby, přidejte strouhaný sýr a vložte jej zpět do trouby na dalších cca 5 minut.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor