Zapečené brambory s česnekem, smetanou a sýrem recept

Ingredience

  • 5 ks brambor
  • 100 gramů másla
  • 5 lžiček strouhaného parmazánu – může být i jiný sýr
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 3 menší stroužky česneku
  • 3 lžíce nasekané petrželky
2x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Brambory si nejprve omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. Uložíme si je na pánev a zalijeme vodou. Budeme je vařit do měkka.
  3. Ve druhém kroku si připravíme česnekovou pomazánku. Měkké máslo si smícháme s česnekem, přidáme pepř a sůl.
  4. Nakonec přidáme i nastrouhaný parmezán, ale klidně může být i jiný sýr.
  5. Přidáme ještě na něj nasekanou petrželku.
  6. Pro zjemnění přidáme zakysanou smetanu.
  7. Uvařené brambory poklademe na plech, který jsme vyložili papírem na pečení.
  8. Brambory potřeme naší česnekovou pomazánkou.
  9. Předehřejeme si předem troubu na 225 stupňů a necháme je tam přibližně 10 – 15 minut. Samozřejmě toto je u každého individuální a každý má rád tyto brambory opečené jinak.