Zapečené bramborové půlky za 30 minut na stole recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 2 porce
  • 0 minut
Tomáš, 23. 01. 2019

Pro 2 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Brambory si dobře omyjeme a rozkrojíme po délce na polovinu.
    2. Pořádně je vydlabeme. Okraj necháme přibližně 5 milimetrů.
    3. Brambory není třeba loupat, což jen urychlí naši práci v kuchyni.
    4. Na konec brambory namočíme ve studené vodě, aby nezčernali.
    5. Na mírný oheň si položíme pánev a necháme v ní rozpustit máslo.
    6. Následně tam vložíme nakrájené houby a dusíme je přibližně 5 až 7 minut.
    7. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme dalších 7 minut na mírném ohni.
    8. Přisypeme mouku a rychle promícháme, aby hmota získala potřebnou hustotu.
    9. Nakonec přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
    10. Celou hmotu povaříme 3 až 4 minuty, dokud nezačne vřít.
    11. Na plech si poklademe brambory a vnitřek naplníme houbovou směsí. Pečeme v troubě 15 minut při teplotě 180 až 200 stupňů.
    12. Brambory po 15 minutách vyjmeme a posypeme nastrouhaným sýrem.
    13. Pečeme dalších 15 minut, dokud nechytí zlatavou barvu.