Záhorácký závitek aneb jídlo po pořádného strávníka po náročném dni.

Ingredience

  • plátky bůčku (krkovice)
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • uzené maso
  • kysané zelí
  • cibule
4x
00:00
Snadné

Postup přípravy

Poznámka

Plátky bůčku (může být i krkovice) naklepu, osolím, opepřím a pomažu rozetřeným
česnekem. Pokladu uzeným (plátečky) a navrším mírně podušené kysané zelí na cibulce.
Vytvořím závitek, opeču na pánvičce ze všech stran a dám bokem.
Zvlášť v kastrůlku osmažím cibuli téměř do hněda, přidám opečené závitky + výpek z pánve.
Podleju mírně vodou a dám do trouby na 170 stupňů a peču do měkka.
Dále přendám na plotnu, závitky vyndám, přeleju případně vodou a zahustím vodou s hladkou moukou.
Pořádně vše provařím.
Já do omáčky ještě přidám zbytek zelí a nechávám i cibuli. Dobrou chuť.

Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.

Děkujeme 😍