Vynikající zapečená cuketa s česnekem křupavá i bez strouhanky recept

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá petrželová ňať
  • hrst vlašských ořechů
  • olej
  • sůl
  • koření podle chuti
4x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Cuketu si umyjeme a důkladně oloupeme
  2. Pokud má nějaká jadérka, opatrně je z ní vyndáme
  3. Cuketu si nakrájíme na malá kolečka, podobně jako když krájíme brambory
  4. Do pánve nalijeme olej a necháme rozpálit na střední stupeň
  5. Na rozpáleném oleji opékáme cuketu tak, aby byla jemně nazlátlá, nesmíme to však přehnat, aby vnitřek cukety nebyl kašovitý
  6. Petržel si umyjeme a nasekáme nadrobno
  7. Nastrouháme se stroužky česneku
  8. Vlašské ořechy si namixujeme, nebo rozdrtíme nožem nadrobno
  9. V misce nakonec smíchám nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje
  10. Poté směs přidáme k cuketě a důkladně promícháme a podáváme
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"