Vynikající zapečená cuketa s česnekem křupavá i bez strouhanky recept
Postup přípravy
-
Cuketu si umyjeme a důkladně oloupeme
-
Pokud má nějaká jadérka, opatrně je z ní vyndáme
-
Cuketu si nakrájíme na malá kolečka, podobně jako když krájíme brambory
-
Do pánve nalijeme olej a necháme rozpálit na střední stupeň
-
Na rozpáleném oleji opékáme cuketu tak, aby byla jemně nazlátlá, nesmíme to však přehnat, aby vnitřek cukety nebyl kašovitý
-
Petržel si umyjeme a nasekáme nadrobno
-
Nastrouháme se stroužky česneku
-
Vlašské ořechy si namixujeme, nebo rozdrtíme nožem nadrobno
-
V misce nakonec smíchám nať, česnek, ořechy, sůl, pepř a trochu olivového oleje
-
Poté směs přidáme k cuketě a důkladně promícháme a podáváme