Vynikající pečené maso v marinádě recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Na marinádu:
Postup přípravy
- Kůži na mase můžeme odstranit nebo ji nařežeme.
- Do misky si nasypeme sůl, černý pepř, červenou mletou papriku, sušený česnek a promícháme. Touto směsí posypeme maso všude na povrchu i v zářezech.
- Potom nařežeme pár zářezů, do kterých vložíme stroužky česneku.
- Maso nyní zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 2 hodiny.
- Mezitím si připravíme marinádu. Jablko si očistíme, nastrouháme. Smícháme se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou a citrónovou šťávou.
- Nakonec ještě přidáme cukr, sušený česnek, červenou mletou papriku a skořici. Dobře promícháme.
- Dáme na sporák a vaříme, dokud nevznikne hladká hmota.
- Upečené maso si vybalíme z alobalu a celé ho potřeme připravenou marinádou ze všech stran.
- Maso položíme na rošt a pečeme při teplotě 220 °C asi 10 – 15 minut.
- Hotové maso přikryjeme alobalem. Necháme stát 15 minut. Hotové maso můžeme podávat.