Vynikající masíčko s omáčkou! Je tak měkké, že se rozpadá na jazyku recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 135 minut
Jan, 20. 01. 2025

Hledáte recept na šťavnaté maso, které se doslova rozpadá na jazyku? Tento pokrm z hovězího masa s bohatou cibulovou omáčkou vás okouzlí. Jednoduchá příprava, skvělá chuť a perfektní kombinace s bramborovou kaší nebo knedlíky.

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava cibule: Cibuli nakrájejte nadrobno. V hlubokém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a restujte ji na střední teplotě, dokud nezprůhlední. Osolte a dále restujte přibližně 10 minut, aby cibule zesládla.
  • Příprava masa: Hovězí maso nakrájejte na větší kusy a přidejte k cibuli. Ztlumte teplotu a maso nechte dusit, dokud nepustí šťávu. Občas promíchejte. Přidejte černý pepř a bylinky podle chuti. Zakryjte poklicí a vařte na střední teplotě přibližně 45 minut, občas promíchejte.
  • Dochucení a omáčka: Přidejte prolisovaný česnek, sladkou papriku, rajčatovou šťávu a vodu. Ochuťte podle potřeby solí a kořením. Zakryjte a dále duste na nízké teplotě ještě 1 hodinu, dokud maso zcela nezměkne.
  • Zahuštění omáčky: Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte lžičku škrobu nebo mouky rozmíchanou v troše vody a nechte krátce provařit.
  • Servírování: Podávejte s bramborovou kaší, houskovými knedlíky nebo čerstvým pečivem.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 55 minut
  • Celkem: 2 hodiny 15 minut

Počet porcí:

  • Tento recept je vhodný pro 6–8 porcí.

Tip: Pokud máte rádi bohatší chuť, můžete do omáčky přidat trochu červeného vína. Tento pokrm je ideální pro rodinné obědy i slavnostní příležitosti. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami, jak chutná dokonale připravené hovězí maso!