Vynikající koláč ze zakysané smetany s vanilkovým krémem s překvapením recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Dalibor, 30. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Ingredience na krém:

Postup přípravy

  • Jako první je potřené těsto promíchat, nejvhodnější je to ruční mixér.
  • Do mísy rozbijeme celé vajíčko a utřeme ho do pěny spolu s cukrem.
  • Do vyšlehané pěny přidáme mléko a olej. Pořádně zamícháme a postupně přidáváme zbylé suroviny. Na jejich pořadí nezáleží. Těsto rozdělíme na dvě poloviny.
  • Plech můžeme vyložit pečícím papírem, ale stačí ho i namazat a posypat moukou.
  • Vezmeme první polovinu těsta a rovnoměrně ho dáme na plech.
  • Na těsto pak opatrně naléváme připraven krém. Ten připravíme tak, že do smetany přidáme všechny suroviny a vymícháme (zlatý klas podle návodu na obalu).
  • Když je krém rozlitý na cestě, můžeme přidat libovolné ovoce podle chuti (kdo není fanouškům ovoce, tak nemusí dávat žádné) a krém zakryjeme druhou polovinou těsta.
  • Tento koláč se dává do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů.
  • Dopečený koláč můžete polít čokoládovým topingem nebo posypat cukrem.

Pohár by měl obsahovat 250 ml. Nejlepší je celou přípravu používat pouze jeden.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor