Vynikající koláč ze zakysané smetany s vanilkovým krémem s překvapením recept

Ingredience

  • 1 sklenice hladké mouky
  • 1 celé balení prášku do pečiva
  • 1 sklenice hrubé mouky
  • 1 sklenice mléka
  • 3/4 sklenice krystalového cukru
  • 1 celé balení vanilkového cukru
  • 1/2 sklenice oleje
  • 2 vajíčka

Ingredience na krém:

  • 3/4 sklenice moučkového cukru
  • 2 sklenice zakysané smetany 16% (400 g)
  • 2 vajíčka
  • 1 celé balení zlatého klasu
  • 1 celé balení vanilkového cukru
  • Na krém můžete přidat ovoce (může být z konzervy, čerstvé i mražené)
4x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Jako první je potřené těsto promíchat, nejvhodnější je to ruční mixér.
  2. Do mísy rozbijeme celé vajíčko a utřeme ho do pěny spolu s cukrem.
  3. Do vyšlehané pěny přidáme mléko a olej. Pořádně zamícháme a postupně přidáváme zbylé suroviny. Na jejich pořadí nezáleží. Těsto rozdělíme na dvě poloviny.
  4. Plech můžeme vyložit pečícím papírem, ale stačí ho i namazat a posypat moukou.
  5. Vezmeme první polovinu těsta a rovnoměrně ho dáme na plech.
  6. Na těsto pak opatrně naléváme připraven krém. Ten připravíme tak, že do smetany přidáme všechny suroviny a vymícháme (zlatý klas podle návodu na obalu).
  7. Když je krém rozlitý na cestě, můžeme přidat libovolné ovoce podle chuti (kdo není fanouškům ovoce, tak nemusí dávat žádné) a krém zakryjeme druhou polovinou těsta.
  8. Tento koláč se dává do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů.
  9. Dopečený koláč můžete polít čokoládovým topingem nebo posypat cukrem.

Poznámka

Pohár by měl obsahovat 250 ml. Nejlepší je celou přípravu používat pouze jeden.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"