Vyjímečné karbanátky na originální způsob, když nevíte co uvařit recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 16. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první si připravíme bochník chleba. Využijeme z něj polovinu a pokud máte doma starší chlebíček, který je již tvrdší, nebojte se ho použít. Chléb nakrájíme na malé kostičky a necháme namáčet v míse s mlékem.
    2. Následně si připravíme cibuli a česnek, které nakrájíme nadrobno. Pokud chceme karbanátky co nejjemnější a nejlahodnější, za pomoci mixéru vytvoříme hladkou hmotu z cibule, česneku, chleba a soli.
    3. Z rajčat odstraníme zelenou část, na kterou se upíná stopka a na vrchu si je křížem jemně nařežeme. Díky tomu z nich později snáze dáme dolu slupku. Pak je umístíme do mísy nebo hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby v ní byly celé ponořené. Po chvíli uvidíme jak z rajčat slupka „slézá“. Pomocí nože ji jemně odstraníme a rajčata nakrájíme nadrobno.
    4. Kopr a petrželku nasekáme na drobno. Rajčata v míse smícháme s koprem a petrželkou a necháme chvíli odstát. Pak přebytečnou tekutinu z rajčat slijeme.
    5. Následně smícháme chlebovou směs s rajčaty a bylinkami. Přidáme hovězí maso a vše spolu důkladně promícháme. K masu nepřidáváme vejce, jak je zvykem u klasických masných karbanátků. Takto dosáhneme intenzivnější chuťi a karbanátky budou mnohem šťavnatější.
    6. Potom z této hmoty vytvoříme malé karbanátky, které ukládáme na plech potřený slunečnicovým olejem. Pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů asi půl hodinu. Po upečení podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými bramborami.