Výborný švédský jablečný dort recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s 50 g cukru, přidáme 3 lžíce studené vody a šleháme do pěny.
    2. Bílky vyšleháme s trochou soli a 50 g cukru na tuhý sníh.
    3. Sníh pomalu přimícháme do žloutkové směsi a potom pomalu ručně vmícháme sypkou směs – ideálně přes sítko.
    4. Navrstvíme do vymazané a vysypané formy.
    5. Pečeme při teplotě 150 stupňů 25 minut.
    6. Necháme vychladnout ve formě.
    7. Jalbká očistíme, nastrouháme.
    8.  Cukr smícháme s pudinkovým práškem a rozmícháme v 125 ml vody, dáme na plamen a do horké směsi přidáme jablka a máslo – vaříme do zhoustnutí.
    9. Seřízněte jablka a promíchejte s 125 g cukru a pak smíchejte prášek s pudink v nádobě s 125 ml vody.
    10. Přidejte máslo a strouhaná jablka a za stálého míchání přiveďte k varu. Mícháme několik minut a vaříme do zhoustnutí.
    11.  Když směs mírně vychladne, navrstvíme na korpus.
    12. Smetanu ušleháme se ztužovačem a navrstvíme na vrch.
    13. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor