Výborný šlehačkovo-banánový zákusek, hotový jen za 15 minut! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 15 minut
Tomáš, 17. 12. 2024

Pokud hledáte rychlý a lahodný dezert, který potěší celou rodinu, tento šlehačkovo-banánový zákusek je ideální volbou. Kombinace jemného krému, banánů a piškotů je prostě neodolatelná!

Pro 8 porcí

Ingredience

Na zákusek:

Na posypání:

Tip na polevu (volitelné):

Postup přípravy

  • Příprava krému: Vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky. V samostatné misce vyšlehejte mascarpone s vanilkovým extraktem. Obě hmoty spojte a promíchejte do hladkého krému.
  • Vrstvení zákusku: Piškoty vyskládejte na tác nebo do formy. Můžete je jemně pokapat pomerančovým džusem, mlékem nebo kávou. Na piškoty naneste vrstvu krému a poklaďte kolečky nakrájených banánů. Postup opakujte: vrstva krému, vrstva piškotů a znovu jemně pokapat tekutinou. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
  • Dokončení: Vrch zákusku posypte strouhanou čokoládou.
  • Volitelná poleva: Pokud chcete připravit čokoládovou polevu, zahřejte smetanu ke šlehání a přidejte do ní nalámanou hořkou čokoládu. Míchejte na mírném plameni, dokud se čokoláda nerozpustí. Polevu nechte dvě hodiny vychladnout a poté ji přelijte přes vrch zákusku.
  • Chlazení: Zákusek nechte ztuhnout v lednici alespoň 1–2 hodiny.

Tento šlehačkovo-banánový zákusek je skvělou volbou pro rychlé pohoštění nebo sladkou tečku po obědě. Ať už zvolíte jednoduchou verzi s kakaem nebo delikátní čokoládovou polevou, úspěch je zaručen!