Výborné dušené maso ve sklenici až na 10 měsíců recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 4 minuty
Tomáš, 12. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Maso omyjte vodou a osušte
  • Maso nakrájejte na 6-7 cm velké kousky a dejte do mísy
  • Maso osolte a opepřte. Maso promíchejte a na 1 hodinu uzavřete a nechte marinovat
  • Sklenice důkaldně omyjte a sterilizujte. Například tím, že sklenice omyjete a osušené je vložíte do mikrovlnné trouby na 3 minuty.
  • Na dno každé sklenice dejte 1-2 bobkových listů a několik kuliček nového koření
  • Sklenici napňte masem 3 cm pod okraj
  • Do plechu nalijte trochu vody a vyskládejte sklenice
  • Vložte do trouby a pečtě na 250 stupňů. Jakmiel se maso začne vařit ztlumte troubu na 150 stupňů po dobu cca 3 hodin.
  • Mezitím nakrájejte tuk a vložte na pánev. Rozehřejte a následně tukem polijte maso potom, co ho vyndáte z trouby
  • Poté sklenice uzavřete víčky a nechte zchladit.