Vrstvené vepřové maso s bramborami na jednom pekáči Recept recept
- Sředně těžká přípava
 - 6 porcí
 - 0 minut
 
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
- Lehce si naklepeme vepřové maso. Poté ochutíme kořením dle vlastní fantazie a chuti. Např. gyros koření. Maso si můžeme také naložit den předem.
 - Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na hrubší plátky. Polovinu brambor dáme na dno plechu a zasypeme libovolným kořením.
 - Na brambory bohatě poklademe plátky bílé a červené cibule.
 - Nyní je na řadě maso. Poklademe na cibulové patro polovinu masa. Můžeme nyní prolít marinádou, ve které bylo naloženo maso. Přidáme např. kousky slaniny a česnek.
 - Poté opět navrstvíme brambory, cibuli a maso. Můžete celé zasypat cibulí a prolít olejem.
 - Překryjeme alobalem a vložíme do trouby na 50-60 minut.
 - Zatímco máme maso v troubě, připravíme si omáčku. V misce si smícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř, např. kopr, čtyřbarevné koření a další koření, či bylinky dle chuti.
 - Ke konci pečení odejmeme alobal. Na poslední vrstvu poklademe na plátky nakrájená rajčata a zalijeme, nebo potřeme připravenou omáčkou. Poté vložíme zpátky do trouby. Pečeme do křupavé kůrčičky.
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Vepřové výpečky s knedlíkem a dušeným kysaným zelím – poctivá domácí klasika
hlavní chody	
									
									40 minut
								
							
				Bramborové rolky s kuřecím masem, zeleninou a sýrem zapečené do křupava
hlavní chody	
									
									30 minut
								
							

