Jogurtový koláč s tvarohem, jablky, drobenkou a luxusní chutí recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 55 minut
Tento lahodný koláč je skvělou volbou pro milovníky jemného tvarohu, šťavnatých jablek a křupavé drobenky. Je snadný na přípravu a díky kombinaci tvarohu a jogurtového těsta je krásně vláčný. Koláč je ideální pro každodenní pochutnání nebo jako dezert pro návštěvu.
Pro 10 porcí
Ingredience
Těsto (A):
Tvarohová náplň (B):
Drobenka:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Všechny A-suroviny vyšlehejte do hladkého těsta. Těsto nalijte na plech (33×26 cm) vyložený pečícím papírem.
- Příprava náplně: B-suroviny (tvaroh, pudinkový prášek a cukry) vyšlehejte dohladka. Do směsi jemně vmíchejte nakrájená jablka.
- Sestavení koláče: Tvarohovou směs opatrně rozprostřete na připravené těsto. Nakonec posypte drobenkou, kterou připravíte smícháním másla, cukru, mouky a drcených ořechů.
- Pečení: Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 180°C cca 30-40 minut, dokud povrch koláče nebude krásně zlatavý.