Vláčná jablečná bábovka – šťavnatý a jednoduchý koláč pro každou příležitost recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 55 minut
Jan, 05. 02. 2025

Jablečná bábovka je ideální moučník, který potěší svou vláčností a šťavnatostí. Tento jednoduchý recept je skvělý pro rychlé pečení a osvěží každý stůl. Díky jablkům získává bábovka skvělou chuť a vůni, která připomíná domácí pečení od babičky.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do pěny, což trvá přibližně 3–4 minuty. Přidejte mléko a rozpuštěné máslo (jednu lžíci si ponechte na později) a dobře promíchejte. Do směsi postupně přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Příprava formy: Zapékací formu o průměru 24 cm důkladně vymažte máslem nebo rostlinným olejem. Připravené těsto nalijte do formy a rovnoměrně rozprostřete.
  • Příprava jablek: Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Plátky rovnoměrně naskládejte do těsta ve formě.
  • Dokončení a pečení: Vrch koláče pokapejte rozpuštěným máslem (jedna lžíce) a posypte cukrem (dvě lžíce). Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut nebo dokud povrch není zlatavý.
  • Podávání: Po vychladnutí bábovku nakrájejte a podávejte. Skvěle chutná jak samotná, tak i s kopečkem šlehačky nebo vanilkové zmrzliny.

 

Závěr

Tato vláčná jablečná bábovka je ideální volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo dezert. Kombinace jemného těsta a šťavnatých jablek dělá z tohoto moučníku skvělý doplněk k odpolední kávě či čaji. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte svou rodinu i přátele lahodným domácím pečivem.

Celková doba přípravy:

Příprava: 15 minut
Pečení: 40 minut
Celkem: přibližně 55 minut

Počet porcí:

🍰 8 porcí